Clubul coronarienilor

Clubul coronarienilor a fost creat la cererea pacienților care au urmat programe de recuperare și care doreau să continue activitatea fizică sub supraveghere medicală.

Activitatea fizică supravegheată de către o echipă medicală este o soluție atât pentru prevenția cardiovasculară primară cât și pentru prevenția cardiovasculară secundară.

Clubul Coronarienilor propune efectuarea de 2 ori pe lună a unei activități fizice de intensitate ușoară sau moderată sub supraveghere medicală, după stabilirea nivelului de risc cardiovascular de către cardiolog.

Cui se adresează Clubul Coronarienilor?

Pacienților care au suferit deja un eveniment cardiovascular și au nevoie de prevenție cardiovasculară
secundară pentru a evita o recădere.

Persoanelor sănătoase care cumulează factori de risc cardiovascular, pentru care sunt necesare măsuri de prevenție cardiovasculară primară pentru a evita un accident cardiovascular.

Pacienți eligibili:

 • Post infarct miocardic
 • Post angioplastie coronariană cu sau fără implantare de stent
 • Post chirurgie cardiacă
 • Insuficiență cardiacă stabilizată
 • Hipertensiune arterială sub tratament
 • Arterita de membre inferioare
 • Persoane cu factori de risc cardiovascular (antecedente familiale de boală cardiovasculară, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate) cu bilanț cardiac realizat.

Este obligatoriu ca pacienții să fie stabili din punct de vedere cardiovascular și să aibă recomandarea cardiologului curant  pentru o activitate fizica ușoară/ medie.

Cum se fac înscrierile?

 1. Contactați pe mail sau prin telefon staff-ul Clubului Coronarienilor (localizat în cadrul Centrului
  de Recuperare Cardiovasculară CardioRec Corbeanca).
 2. Completați fișa preliminară cu factorii dumneavoastră de risc sau cu boala cardiovasculară diagnosticată.
 3. Aduceți un certificat medical care să confirme autorizația cardiologului dumneavoastră că puteți practica activitatea fizică moderată. Este obligatoriu să prezentați la înscriere și un test de efort efectuat cu maxim 2 săptămâni înainte de înscriere pentru ca echipa Clubului Coronarienilor să aibă o informație despre pragul dumneavoastră de efort fizic. Staff-ul Clubului Coronarienilor își rezervă dreptul să refuze înscrierea în club a oricărei persoane pentru care riscurile sunt mai mari decât beneficiile.
 4. Plătiți cotizația de 40 de euro pe lună (achitați în RON la cursul BNR din ziua efectuării plătii) și veți primi un card de înscriere în club. Durata minimă de înscriere este de 3 luni, durata maximă de 1 an de zile. Pacienții care au fost spitalizați în regim privat în cadrul centrului CardioRec beneficiază de înscriere gratuită în Clubul Coronarienilor pe o perioadă de 3  luni.
 5. Confirmați participarea dumneavoastră la fiecare ședință cu 24 de ore înainte de desfășurare, telefonic sau prin trimiterea unui mail cu numele dumneavoastră.
 6. Participați cu regularitate la ședințele propuse de club, schimbați opinii cu colegii de ședință și mai ales păstrați-vă zâmbetul pe buze!
 7. Confirmați participarea dumneavoastră la fiecare ședință cu 24 de ore înainte de desfășurare, telefonic sau prin trimiterea unui mail cu numele dumneavoastră.
 8. Participați cu regularitate la ședințele propuse de club, schimbați opinii cu colegii de ședință și mai ales păstrați-vă zâmbetul pe buze!

Misiunea echipei Clubului Coronarienilor este să nu uitați nici o clipă că multe dintre personalitățile pe care le vedeți la televizor (președinți de state, actori celebri etc.) au reușit să învingă frica de boală cardiovasculară și să se reintegreze într-o viață normală.

Care sunt beneficiile clubului coronarienilor?

Participarea de o maniera regulată la o activitate fizică moderată vine cu efecte benefice pe plan muscular, osteo-articular și al echilibrului. Pacienții se simt mai puțin stresați, dorm mai bine și sunt mai puțin obosiți. În plus, există un control mai bun al greutății corporale și al hipertensiunii arteriale.

Pentru a obține toate aceste beneficii este primordial să participați cu REGULARITATE la ședințele clubului. De fapt, toate studiile științifice au demonstrat că REGULARITATEA este o condiție esențială pentru a antrena inima dumneavoastră.