Chirurgie Vasculară


Chirurgia vasculară este specialitatea medicală care studiază şi tratează bolile sistemului venos, arterial şi limfatic.

Medicii chirurgi vasculari diagnostichează și vindecă prin operaţii bolile vaselor sangvine din următoarele domenii specifice chirurgiei vasculare: flebologie și limfologie, chirurgie arterială periferică, chirurgia accesului vascular.

Principala investigație preoperatorie pentru operația de varice este ecografia Doppler venoasă, care distinge între boala varicoasă și venectazii sau vene reticulare și orientează chirurgul spre o intervenție precisă, cu cicatrici minime și rezultate certe.

Ecografia (uneori denumită pe scurt eco doppler) este un test sau o analiză unde se folosesc ultrasunete, ce oferă imagini precise ale vaselor de sânge, a structurii și dimensiunilor lor. Ecografia Doppler măsoara fluxul de sânge (direcția, viteza, volumul) din artere sau vene. Face parte din examinarea normală ecografică și nu presupune nici o pregătire suplimentară din partea pacientului.

În cadrul CardioRec Corbeanca activează Dr. Mădălina-Alexandra Buzea, Medic Chirurgie Vasculară. 

 

 

Abonează-te la newsletter