Endocrinologie


Endocrinologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul sistemului endocrin, adică al glandelor endocrine și al hormonilor pe care aceștia îi produc. Hormonii sunt substanțe chimice care circulă prin sânge și reglează diverse funcții ale corpului, cum ar fi metabolismul, creșterea, dezvoltarea, funcțiile sexuale, somnul și starea de spirit.

În cadrul centrului medical Auxologico CardioRec puteți beneficia de Consultații de Endocrinologie oferite de medici cu multă experiență, Ecografii de tiroidă și Analize specifice de sânge.

 

Medici endocrinologi în cadrul Auxologico CardioRec:

Dr. Anca Hoisescu, Medic Primar Endocrinologie

Dr. Daniel Mihai, Medic Primar Endocrinologie 

Dr. Sabina Oros, Medic Primar Endocrinologie

 

NOU! În cadrul centrului medical Auxologico CardioRec puteți beneficia de Consultații de Endocrinologie cu bilet de trimitere CAS. Pentru mai multe informații ne puteți contacta la numarul de Call Center – 021.9636.

 


 

Consultul de Endocrinologie

 

Consultul de Endocrinologie este primul pas în evaluarea și gestionarea problemelor hormonale și metabolice. Medicii noștri endocrinologi vă vor ajuta cu  diagnosticarea corectă, tratamentul eficace și monitorizarea diverselor afecțiuni endocrinologice.

 

Ce implică un Consult de Endocrinologie?

  • Medicul endocrinolog va discuta despre simptomele, istoricul medical și stilul de viață pentru a înțelege mai bine starea dumneavoastră de sănătate
  • Examinare fizică prin palparea glandei tiroide și verificarea altor semne clinice relevante
  • Recomandarea de analize de sânge specifice și alte investigații suplimentare pentru a stabili un diagnostic precis

 

Ecografia de Tiroidă

Ecografia de tiroidă este o procedură imagistică non-invazivă și nedureroasă, utilizată pentru a evalua structura și dimensiunea glandei tiroide. Acest test este esențial pentru:

  • Identificarea nodulilor tiroidieni
  • Evaluarea chisturilor sau a altor anomalii
  • Monitorizarea modificărilor în dimensiunea și aspectul tiroidei în timp

Nu este necesară o pregătire specială înainte de ecografia de tiroida.

 

Când mergem la un Consult Endocrinologic?

 

 


Ce este Screeningul Endocrinologic și care sunt beneficiile?

 

Aflați ce este screeningul endocrinologic, când este recomandat să mergem la medicul endocrinolog, care sunt simptomele ce pot indica o afecțiune tiroidiană, care sunt afecțiunile asociate glandei tiroide, dar și ce înseamnă stil de viată sănătos pentru tiroidă din articolul realizat de Dr. Daniel Mihai, Medic Primar Endocrinologie în echipa Auxologico CardioRec – Totul despre Screeningul Endocrinologic 

“După 30 de ani, ar trebui să efectuăm cu toții, dar mai ales femeile, o verificare anuală a funcției tiroidiene și o ecografie tiroidiană la interval de doi ani”, dar și oricând există simptome mai mult sau mai puțin specifice, ce pot fi puse pe seama nefuncționării corecte a tiroidei”, este recomandarea medicului endocrinolog.

 


 

 

Nodulii glandei tiroide: simptome, diagnostic și tratament 

 

 

 


 

Pentru Programări ne puteți contacta la numărul de telefon 021.9636

 


Auxologico CardioRec face parte din rețeaua Auxologico din Italia, o fundație nonprofit cu peste 65 de ani de tradiție și activitate medicală la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți. 

 

 

Abonează-te la newsletter