Medicină internă


 

Medicina internă este specialitatea medicală care evaluează integral atât istoricul pacientului, cât și starea sa de sănătate, asigurând un diagnostic corect și un plan de tratament în cazul afecțiunilor acute sau cronice ale unuia sau mai multor organe interne.

Medicul internist analizează simptomele, efectuează sau recomandă anumite investigații și stabilește diagnosticul corect, punând baza pentru un plan de tratament eficient. Prin evaluarea globală a sănătații pacientului, medicina internă urmarește și să identifice legăturile între diferite afecțiuni, și să ofere o abordare personalizată.

În același timp, medicul internist este specialistul care ne poate ajuta să ne îndreptăm în direcția corectă atunci când manifestăm anumite simptome și să ne asigure că primim îngrijirea adecvată.

 

Pentru Consultații de Medicină Internă puteți apela la echipa noastră de medici interniști experimentați:

 

*În cadrul centrului Auxologico CardioRec – Corbeanca, aveți acces la Consultație de Medicină Internă și prin decontare de către Casa de Asigurări de Sănătate, cu bilet de trimitere, la Dr. Giorgiana Dediu.

 


 

Pentru Programări și informații – 021.9636

 


Când trebuie să consultăm un medic internist în scop de prevenție?

Este recomandat să consultăm un medic internist pentru a preveni anumite afecțiuni și a avea o imagine asupra sănătății nostre în următoarele situații:

 

Vârsta adultă
-la atingerea vârstei adulte, este important să efectuăm un screening medical regulat pentru a identifica eventualele afecțiuni în stadii incipiente.

Simptome vagi sau multiple
-dacă avem simptome vagi, cum ar fi oboseală inexplicabilă, scădere în greutate neintenționată, dureri abdominale sau alte simptome generale, un medic internist poate ajuta la investigarea cauzelor acestor simptome.

Factori de risc
-persoanele cu factori de risc pentru anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială sau boli cardiovasculare, ar trebui să efectueze un screening medical regulat sub supravegherea unui medic internist.

Istoric familial
-dacă aveți un istoric familial de anumite afecțiuni medicale, cum ar fi cancerul, bolile renale sau afecțiuni hepatice, un medic internist vă poate ajuta să evaluați riscul și să urmați anumite măsuri preventive.

Prin consultarea unui medic internist și efectuarea unui screening de preventie, putem avea grijă de sănătatea noastră și preveni eventualele complicații.


Rolul ecografiei abdominale generale în diagnosticarea afecțiunilor medicale

Ecografia abdominală generală este o procedură imagistică non-invazivă, care utilizează ultrasunetele pentru a vizualiza organele și structurile interne ale abdomenului.

Această tehnică imagistică ne permite să evaluăm ficatul, vezica biliară, rinichii, splina, pancreasul și alte organe importante.

Prin intermediul ecografiei abdominale generale, se pot detecta și evalua modificări patologice, precum chisturi, tumori, inflamații și obstrucții. Aceste informații pot ajuta medicul internist să pună un diagnostic precis și să recomande tratamentul potrivit.

 


 

Pentru Programări și informații – 021.9636

 


Auxologico CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, o rețea medicală cu peste 65 de ani de tradiție și activitate la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți.

 

Abonează-te la newsletter