Urologie


Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului renourinar masculin și feminin (rinichi, uretere, vezica urinară, uretră) și de sistemul reproductiv masculin (testicule, epididim, vas deferent, vezicule seminale, prostată și penis).

 

La Auxologico CardioRec puteți benficia de

  • Consultații de Urologie
  • Ecografie Testiculară
  • Ecografie Aparat Urinar
  • Analize de laborator

 

Medicii urologi în echipa Auxologico CardioRec

  • Dr. Mihail Stan, Medic Specialist Urologie, Asistent Universitar UMF “Carol Davila”
  • Dr. Valentin Iordache, Medic Primar Urologie
  • De asemenea, în cadrul centrului nostru medical puteți beneficia de testare genetică pentru suspiciunea clinică și paraclinică a cancerului de prostată la Dr. Petrino Călinoiu, Medic Specialist Urologie.

 

Afecțiuni pe care le tratează un medic urolog

Există numeroase afecțiuni pe care un urolog le tratează, printre care se numără infecții ale tractului urinar, pietre la rinichi, incontinența urinară, disfuncția erectilă, cancerul de prostată, hipertrofia benignă de prostată și cancerul de vezică urinară.

 

Simptome care indică necesitatea unui control la Urologie

Există câteva simptome care ar putea indica necesitatea unei vizite la medicul urolog. Acestea includ durerea sau disconfortul în timpul urinării, urinarea frecventă, sânge în urină, durere în zona rinichilor sau în partea inferioară a abdomenului, probleme cu controlul vezicii urinare, probleme cu erecția și orice schimbare neobișnuită a penisului sau a testiculelor.

 

Prevenția și controalele medicale

În ceea ce privește controalele de rutină, este recomandat ca bărbații să înceapă să facă controale regulate la medicul urolog începând cu vârsta de 50 de ani.

Cu toate acestea, dacă există factori de risc, cum ar fi o istorie familială de cancer de prostată, este necesar să începeți să faceți controalele medicale mai devreme.

În plus, dacă experimentați simptome neplăcute sau aveți probleme de sănătate care afectează sistemul urinar sau reproductiv, ar trebui să programați o consultație cu un medic urolog cât mai curând posibil.

 

Imagistică RMN și CT pentru afecțiuni din sfera Urologiei

În cadrul centrului medical Auxologico CardioRec din Corbeanca puteți benficia de investigații imagistice avansate RMN și CT, realizate de medici experimentați si renumiți, pentru afecțiuni din zona Urologiei.

 


Pentru Programări la Urologie – 021.9636

 


 

Auxologico CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, o fundație nonprofit cu peste 65 de ani de tradiție și activitate medicală la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți.

 

Abonează-te la newsletter