Jurnal Medical oct. 30, 2023

Când este recomandat RMN-ul de Prostată? – Dr. Bogdan Popescu, Medic Primar Radiologie-Imagistică Medicală


RMN-ul multiparametric de prostată este o examinare imagistică avansată, neinvazivă și neiradiantă ce oferă posibilitatea investigării detaliate a anatomiei și structurii prostatei pentru a obține informații esențiale despre sănătatea acesteia.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale RMN-ului de prostată este capacitatea sa de a diferenția între cancerul de prostată și alte afecțiuni benigne ale prostatei, cum ar fi hiperplazia benignă de prostată.

În plus față de depistarea cancerului, RMN-ul de prostată este deosebit de util în diagnosticarea altor afecțiuni ale prostatei, cum ar fi prostatita cronică și abcesele prostatice. O evaluare precisă a sănătății prostatei este esențială pentru elaborarea unui plan de tratament personalizat și eficient.

Aflați despre rolul investigației RMN (IRM) de prostată în diagnosticul corect, stadializarea și monitorizarea cancerului de prostată și despre rolul analizei PSA din interviul cu Dr. Bogdan Popescu, Medic Primar Radiologie-Imagistică Medicală în echipa centrului medical Auxologico CardioRec.

 


 

Pentru Programări și mai multe informații – 021.9636!

 


 

CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, o fundație nonprofit cu peste 60 de ani de tradiție și activitate medicală la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți. Acesta face parte, totodată, din Centrul de Imagistică Cardiovasculară Integrată al prestigioasei rețele italiene.

 

 

Abonează-te la newsletter