Somnologie


La CardioRec Corbeanca puteți beneficia de expertiza medicilor noștri 

 

Centrul CardioRec oferă pacienților un program cuprinzător pentru diagnosticul și tratamentul tulburărilor de somn, folosind echipamente de diagnostic de ultimă generație și expertiza unei echipe medicale cu pregătire internațională, la cel mai înalt nivel.

Numărul persoanelor care se confruntă cu tulburări de somn este în creștere. Tulburările de somn au un efect profund negativ asupra calității vieții. Primul pas către un somn mai bun este o evaluare profesionistă realizată de către un medic specialist în tulburări de somn. Acesta va discuta cu dumneavoastră în detaliu pentru a descoperi cauza problemelor de somn și pentru a vă recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru stilul dumneavoastră de viață.

Dr. Mihaela Sescioreanu, Medic Pneumolog cu Competență în Somnologie la CardioRec Corbeanca, fost Director Medical al Programului de Pneumologie și Reabilitare Pulmonară și Director Medical al Secției de Terapie Intensivă la St. Joseph Mercy Oakland Hospital USA, explică pe larg, într-un interviu cu realizatorul de emisiuni medicale, Simona Dragomir, ce este și care sunt complicațiile Sindromului de Apnee în Somn, cum se diagnostichează corect această afecțiune, dar și despre cele mai moderne soluții de tratament de care puteți beneficia la CardioRec Corbeanca, parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano din Milano.

 

Ce este apneea în somn?

Apneea în somn este o tulburare care determină oprirea respirației timp de 10 secunde sau mai mult, în timpul somnului. Persoanele care suferă de această tulburare se trezesc, de cele mai multe ori, inconștient în timpul somnului, în căutare de aer, pentru a respira. Acest lucru se poate întâmpla de zeci de ori pe noapte. Apneea în somn afectează foarte mulți adulți și, lăsată netratată, poate avea efecte negative grave asupra sănătății, în special atunci când sunt prezente și alte afecțiuni, cum ar fi obezitatea. De asemenea, Apneea reprezintă un factor de risc major pentru sistemul cardiovascular și poate pune în pericol grav sănătatea inimii noastre și chiar viața.

 

Simptome frecvente ale apneei în somn:

Multe persoane nici măcar nu știu că suferă de apnee în somn. Adesea, partenerul sau partenera sunt primii care observă simptomele. Acestea pot include:

– Somnolență excesivă în timpul zilei

– Sforăit puternic, perturbator

– Respirație neregulată (gâfâituri, pauze lungi fără respirație) în timpul somnului

– Putere de concentrare slabă

– Stări de depresie sau iritabilitate

– Dureri de cap dimineața

– Probleme cu greutatea

– Transpirații nocturne

– Urinare frecventă în timpul nopții

– Disfuncție sexuală

 

Atenție!

  • Statisticile arată că pacienții cu tulburări de somn au un risc crescut de a fi implicați în accidente de mașină și sunt considerați la fel de periculoși la volan ca șoferii cu alcoolemie ridicată.
  • Lipsa somnului poate avea un impact mult mai mare asupra sănătății, decât a vă împiedica buna funcționare din timpul zilei. Această problemă de sănătate poate avea următoarele consecințe pe termen lung:

– Diabet

– Boli de inimă

– Tensiune arterială crescută

Accident vascular cerebral (AVC)

– Pierderea memoriei

– Sistem imunitar slăbit

– Fluctuația greutății

 

Dr. Mihaela Sescioreanu explică în direct la Antena 1 care sunt complicațiile netratării corecte și la timp a Apneei în somn.

 

 


 

Contactați-ne la 021.9636 pentru a programa o Consultație de Somnologie

cu unul dintre medicii specialiști ai CardioRec!

 


 

Pentru o viață sănătoasă, cu toții avem nevoie de un somn de calitate. Dacă aveți apnee în somn și nu ați fost încă diagnosticat, sănătatea dumneavoastră poate fi în pericol. Primul pas către un somn mai bun este o evaluare profesionistă realizată de către un medic specialist în Somnologie.

Sunteți gata să consultați medicul cu privire la problemele dumneavoastră cu somnul? Dr. Mihaela Sescioreanu, Medic Pneumolog cu competență în Somnologie,  și Dr. Ștefan Gigea, Medic Pneumolog cu competență în Somnologie, în cadrul CardioRec Corbeanca – parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, vă pot ajuta să vă tratați aceste probleme pentru a avea un somn de calitate.

 


 

Abonează-te la newsletter