Control Medical Inima Sportivi Performanta si Agrement
Noutăți sept. 28, 2021

Faci sport de performanță sau de agrement? Află cum stai cu sănătatea inimii! Special pentru tine am creat Pachetul Bilanț Sportivi


Practicarea sportului de performanță sau de agrement poate suprasolicita inima și poate să scoată la suprafață, în anumite cazuri, boli cardiace existente, dar care nu se manifestă decât în condiții de efort susținut (ex: aritmia ventriculară, spasm-ul coronarian etc).

Pentru a evita diferite complicații apărute în timpul efortului sau chiar moartea subită, este necesar ca persoanele care fac sport de performanță sau de agrement să beneficieze de controale cardiologice profesioniste, periodice.

Special pentru Sportivi am creat Pachetul de Bilanț

Acesta înglobează mai multe servicii medicale necesare sportivilor de performanță sau de agrement și se bazează pe expertiză medicală avansată în patologiile cardiovasculare pe care o dețin medicii de excelență ai CardioRec.

  • Consultul Cardiologic și identificarea riscului este primul pas
  • EKG de Repaus – permite evidențirea anumitor aritmii ventriculare/supraventriculare, dar este o examinare insuficientă pentru pacienții sportivi, trebuie completată cu următoarele
  • Ecografia Cardiacă aduce informații suplimentare legate de dimensiunile inimii, gradul de adapatare a inimii la efort, eventualele cardiomiopatii congenitale care se pot manifesta la efort. Ecografia cardiacă permite și urmărirea evolutiei cordului, pe termen lung, la sportivi.
  • Test de Efort EKG – examinare necesară pentru evaluarea eventualelor tulburări de ritm la efort sau identificarea suferinței miocardice în context de solicitare maximă a inimii.

Imaginea corectă a sănătății inimii tale

Indicația de evaluare pentru sportivi este o data la 2 ani. Bilanțul Sportivilor se face într-o singură evaluare – Consultație, EKG, Ecografie Cardiacă și Test de Efort.

Pentru Programări, nu ezitați sa ne sunați la numarul de de Call Center 021.9636, iar colegii noștri vă vor veni în ajutor cu toate informațiile necesare.

Dotările de ultimă generație și expertiza de vârf a medicilor CardioRec îți oferă imaginea corectă a sănătății inimii tale!

 

*În funcție de informațiile medicale obținute la evaluare, dacă sunt necesare explorări suplimentare, centrul CardioRec oferă și investigații precum Holter EKG/TA sau RMN Cardiac, în funcție de decizia medicului.

 

Abonează-te la newsletter