Noutăți iun. 17, 2021

Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Cavaler al domnului dr. Mario Colombo


În cadrul ceremoniei oficiale desfășurate în Milano la Turnul Pirelli, Dl. George Bologan, Ambasadorul României, a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler d-lui Mario Colombo, Directorul General al Auxologico. Evenimentul a fost o ocazie de a aminti și de a consolida excelentele relații de colaborare dintre Italia și România.
Ceremonia oficială a început cu intonarea imnurilor naționale ale Italiei și României și a culminat cu citirea Decretului prin care Președintele României, Klaus Johannis, a motivat înmânarea Crucii și a Insignei de Cavaler al Ordinului Național în grad de Cavaler domnului Mario Colombo: „Un semn de mare apreciere pentru contribuția importantă adusă la consolidarea parteneriatului strategic bilateral dintre România și Italia și pentru solidaritatea manifestată față de cetățenii români și comunitatea românească din Italia, chiar și în perioada pandemiei de COVID 19.”

Președintele Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a mulțumit României pentru ajutorul acordat în prima fază de urgență COVID, în care personalul medical românesc a venit în ajutorul celui din Regiunea Lombardia. Președintele și-a exprimat satisfacția față de inițiativele științifice și de sănătate pe care Auxologico, o fundație non-profit care în regiunea Lombardia este prezentă cu numeroase unități sanitare, le-a întreprins de-a lungul anilor și în România.
Consilierul din Universitatea și Cercetarea Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, a subliniat prietenia cu poporul român bazată pe un set de valori comune: în primul rând Credința creștină și apartenența activă la Comunitatea Europeană.

Ambasadorul României, George Bologan, a subliniat în discursul său: „relația excelentă dintre țările noastre a fost construită și consolidată de-a lungul secolelor prin interacțiune umană directă, prin oameni care au știut că baza fiecărei relații formale și instituționale stă în armonia umană, bucuria de a împărtăși și de a lucra împreună pentru idealuri comune. Astăzi suntem chemați să recunoaștem meritele d-lui Mario Colombo tocmai din acest punct de vedere, ca motor și promotor al legăturilor puternice dintre România și Italia, prin exemplu și angajament personal. Această onoare mărturisește virtuțile solidarității manifestate în beneficiul altora, un aspect rar într-o societate fragmentată de egoism și indiferență, sensibilitate și sprijin constant pentru dialogul dintre popoarele noastre.”

Dl. Mario Colombo, Director General Auxologico, a reamintit în discursul său că onoarea care i-a fost acordată este și rezultatul angajamentului și muncii multor colegi de la Auxologico, care de-a lungul anilor au reușit să îmbine profesionalismul medical, științific și managerial cu sensibilitatea și solidaritatea. Astfel, au devenit actorii multor inițiative în favoarea pacienților români și au reușit să promoveze cunoștințele medicale prin colaborări cu spitalele și Universitățile din România.

Dr. Colombo a amintit apoi principalele momente care au creat legătura dintre Instituto Auxologic și România timp de 20 de ani: începuturile colaborării cu Don Valentin, preot catolic în nord-estul Bacăului, legătura puternică dintre județul Teleorman și Spitalul “Caritas” din Roșiorii de Vede, precum și prezența din ultima perioadă a Auxologico în România, la Corbeanca, lângă București, prin unitatea sanitară CardioRec.

Abonează-te la newsletter