Medici Endocrinologi de top in echipa Auxologico, din care face parte si CardioRec
Noutăți aug. 30, 2021

Nodulul tiroidian: Drumul de la diagnostic la tratament, în rețeaua Auxologico


Nodulii tiroidieni reprezintă o problemă medicală des întâlnită, dar care trebuie investigată de un medic specialist. Din punct de vedere statistic, la jumătate dintre persoanele care efectuează o ecografie tiroidiană se descoperă cel puțin un nodul tiroidian, dar marea majoritate a acestora (aproximativ 95%) sunt benigni. Aflați mai multe, din materialul video de mai jos, despre expertiza de top a rețelei italiene Auxologico, care este prezentă în România prin centrul cardioRec din Corbeanca.

 

Prof. Luca Persani, Directorul Departamentului de Endocrinologie – Auxologico San Luca

“Nodulii tiroidieni sunt extrem de frecvenți și afectează ambele sexe, afectează chiar una din două femei cu vârsta peste șaizeci de ani, iar natura lor poate fi extrem de eterogenă.”

 

Prof. Laura Fugazzola, Medic Endocrinolog în cadrul Centrului pentru Tiroidă – Departamentul Endocrinologie al rețelei Auxologico

Auxologico este un institut de cercetare, iar în ceea ce privește patologiile tiroidiene, atât benigne, cât și maligne, cercetarea este foarte avansată. Există multe studii, unele vizând pur și simplu identificarea cauzelor care stau la baza bolilor tiroidiene, dar multe dintre studii ne permit să aplicăm aceste cercetări în clinică, iar acest lucru este esențial mai ales la pacienții care au boli tiroidiene determinate genetic.

Pentru cel mai bun management al patologiei tiroidiene nodulare, la Auxologico, am creat o echipă multidisciplinară capabilă să aibă grijă atât de patologia tiroidiană nodulară benignă, cât și de cea malignă. Avem tot ce ne trebuie pentru un diagnostic corect: analize de laborator, analize genetice în cazurile de cancer tiroidian familial, ecografie de primul și al doilea nivel, puncția aspirativă cu ac fin pentru diagnosticarea citologică.

În ceea ce privește partea terapeutică, oferim de la intervenții minim invazive, cum ar fi ablația termică și alcoolizarea percutană, pentru nodulii tiroidieni benigni, până la operația de tiroidectomie cu posibilă limfadenectomie asociată.

 

Doctor Leonardo Vicentini, Medic Chirurgie Endocrină – Departamentul de Chirurgia Generală

Partea chirurgicală referitoare la glandele tiroidă și paratiroidă este ultima măsură care este aplicată în cazul patologiei acestor organe. Totul se desfășoară printr-o discuție continuă între medicul endocrinolog și medicul chirurg. Acesta este un mare avantaj, deoarece totul se poate discuta și direct, nu numai în scris.

Mai multe informații deosebit de utile puteți găsi in video-ul de mai jos.

 


CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, iar pacienții pot beneficia în cadrul centrului nostru de Consultații de Endocrinologie și Ecografii de tiroidă.

Pentru o evaluare avansată a tiroidei, la CardioRec puteți avea acces la: 

PACHETUL ENDOCRINE – preț 540 lei

  • Consultație Endocrinologie
  • Ecografie Tiroidă
  • Analize TSH ,FT4, Anti-TPO

*după o anumită perioadă de timp, prețul pachetelor CardioRec se pot schimba, ca urmare a condițiilor economice generale

Pentru Programări și mai multe informații ne puteți suna la 021.9636

Abonează-te la newsletter