Boala cardiaca diagnostic si tratament
Evenimente mart. 16, 2022

TE INVITĂM LA CARDIOREC LIVE!


Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, fiind responsabile de aproximativ 60% din totalul deceselor, conform datelor Societății Române de Cardiologie. Prin urmare, Prevenția, Diagnosticul precis și Tratamentul personalizat sunt esențiale în afecțiunile inimii, iar primul pas către o Prevenție eficientă este informarea corectă.

Tocmai din acest motiv, tema aleasă pentru emisiunea online gratuită, organizată de CardioRec Corbeanca în data de 28 martie 2022, ora 19.00, este „Boala cardiacă ischemică pe înțelesul tuturor”.

Boala cardiacă ischemică se dezvoltă atunci când arterele coronare, care au rolul de a furniza inimii sânge, oxigen si nutrienti, se îngustează sau se blochează. În stadiu incipient, boala nu are simptome specifice. De aceea, controlul medical periodic la medicul cardiolog este esențial pentru un diagnostic corect și un tratament optim. Rămasă nediagnosticată și netratată boala cardiacă ischemică poate duce la aritmie, insuficiență cardiacă sau chiar infarct miocardic.

Vom vorbi despre acest subiect împreună cu specialiștii CardioRec și Auxologico. În cadrul evenimentului puteți adresa întrebări, iar medicii invitați vă vor răspunde în direct.


 

MODERATOR

Dr. Ana-Maria Vintilă, Medic Primar Cardiologie și Medicină Internă CardioRec, Doctor în Medicină, Șef de lucrări la UMF „Carol Davila”, Președinte al Grupului de Lucru de Hipertensiune arterială din cadrul Societății Române de Cardiologie.


 

SUBIECTE DE DISCUȚIE ȘI MEDICI INVITAȚI

De la factorii de risc la simptomatologie și diagnosticul inițialDr. Ana Maria Vintilă, CardioRec;

Rolul Ecocardiografiei în diagnosticul bolii cardiace ischemiceDr. Denisa Muraru, Medic Primar Cardiologie, Auxologico San Luca, Șef de lucrări la Universitatea Milano-Bicocca;

Importanța Cardio CT-ului în evaluarea bolii cardiace ischemiceDr. Ramona Bica, Medic Primar Cardiologie, Master în Imagistică Cardiacă, și Dr. Virgil Ionescu, Medic Primar Radiologie-Imagistică Medicală, Doctor în Medicină;

Principalele opțiuni terapeuticeDr. Delia Voiculescu, Medic Primar Cardiologie și Specialist în Medicină Internă.

 


 

CÂND ARE LOC EVENIMENTUL?

Luni, 28 Martie 2022, ora 19:00 (ora României)


 

CUM SE POATE PARTICIPA LA EVENIMENTUL ONLINE?

Evenimentul se va desfășura online și va fi difuzat pe pagina de Facebook a CardioRec Corbeanca și în grupul Corbeanca Social Community.

Participarea este gratuită, iar înregistrarea este obligatorie pentru a primi linkul transmisiunii LIVE pe emailul dumneavoastră, dar și un reminder cu câteva ore înainte de eveniment.

 

 

 

*Pentru informații suplimentare legate de eveniment ne puteți scrie pe adresa de email: office@cardiorec.com  


Puteți viziona mai jos înregistrarea evenimentului online

 

 


 

Abonează-te la newsletter