CT si RMN decontate de Casa, acces imediat, fară lista de asteptare
Noutăți aug. 11, 2021

CT și RMN cu bilet de trimitere Monitor CNAS: DECONTARE CNAS pentru Monitorizare boli cronice


La CardioRec, puteți avea acces la investigații imagistice CT și RMN pentru monitorizare boli cronice. Acestea sunt decontate de catre Casa Națională de Sănătate și nu există listă de așteptare, deci puteți beneficia imediat de investigația dorită. Sunați acum la numărul de telefon dedicat 0723.583.232, iar colegii noștri din vă vor oferi toate informațiile necesare!

Monitorizarea înseamnă stabilirea stadiului bolii cronice și posibilitatea de a evalua succesul tratamentului instituit. Aceste informații sunt deosebit de utile pentru medicii curanți și pentru pacienți, deopotrivă.

 

Monitorizarea, esențială în terapia bolilor cronice

Pacientul va informa Call-Center-ul CardioRec despre tipul de monitorizare specificat pe biletul de trimitere de la medicul specialist, astfel încât să fie programat cât mai repede pentru efectuarea investigaţiilor recomandate.

Pacientul trebuie să se prezinte, ulterior, la Cardiorec cu biletul de trimitere de la medicul specialist în care trebuie sa precizeze clar, la punctul 3, tipul Monitorizării. (exemplu – Monitor 2)

Monitorizare boli cronice - Investigații CT și RMN, DECONTATE CNAS

În cadrul tipului 1 de Monitorizare, la pacientii care au avut Covid-19, se pot evalua leziunile restante prin examinarea CT pulmonar, sau, după caz, alte elemente care pot contraindica sau recomanda un anumit tip de recuperare.

Pentru afecțiunile Oncologice, pacienții pot efectua examinări imagistice CT sau RMN, conform indicației medicului curant, scrisă pe biletul de trimitere. Investigațiile imagistice efectuate la timp oferă informații medicului despre conduita terapeutică ce trebuie urmată mai departe.

Monitorizare înseamnă atât supraveghere, cât și instrument de lucru în afectiunile neurologice sau cerebrovasculare.

 

Cum aflu mai multe detalii? Sună acum la numărul de telefon dedicat 0723.583.232

Dacă ai bilet de trimitere de la medicul specialist pentru investigații CT sau RMN, în care se precizeză clar, la punctul 3, tipul Monitorizării, atunci ne poți suna acum la numărul de telefon dedicat 0723.583.232, iar colegii noștri din Recepție îți vor oferi toate informațiile necesare pentru a avea acces rapid la investigația dorită!

 

Tipurile de monitorizări și grupa de afecțiuni corespunzătoare

Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 868/542/2011 privind aprobarea modelului unic al biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi a Instrucţiunilor privind utilizarea şi modul de completare a biletului de trimitere pentru investigaţii paraclinice utilizat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/129012)

Conform Ordinului Ministrului Sănătății, se pot efectua următoarele tipuri de monitorizări :

«Monitor 1» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital;
«Monitor 2» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice;
«Monitor 3» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor cu diabet zaharat;
«Monitor 4» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli cardiovasculare;
«Monitor 5» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli rare;
«Monitor 6» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli neurologice;
«Monitor 7» – dacă investigaţiile paraclinice se recomandă pentru monitorizarea pacienţilor diagnosticaţi cu boli cerebrovasculare.

 

*cu excepția investigațiilor RMN Cardiac și CT Cardiac, acestea nefiind contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate prin contractul aferent serviciilor pe zona de paraclinic

 

Abonează-te la newsletter