Ecocardiografii diagnostic cardiac
Noutăți sept. 24, 2021

Continuăm investițiile în echipamente de ultimă generație: Am instalat un nou Ecocardiograf performant – Philips Epiq CVx. Totul pentru sănătatea ta!


Noul Ecocardiograf Philips Epiq CVx, instalat la centrul CardioRec din Corbeanca, este ultima versiune a ecografului Epiq și prezintă un nivel al performanțelor de diagnostic pe măsura provocărilor și cerințelor actuale ale practicii medicale.

Noul Ecocardiograf Philips Epiq CVx conferă atât medicilor, cât și pacienților experiența unică a experimentării celui mai evoluat sistem ecografic.

Echipamentul dispune de un sistem cu ultrasunete cu tehnologie și vizualizare avansată, inteligență anatomică și 3D, și este proiectat pentru pentru investigații de înaltă calitate în domeniul cardiologiei.

 

Ce este o Ecocardiografie?

Ecocardiografia este, în acest moment, metoda imagistică cea mai utilizată de către cardiologi pentru evaluarea cardiacă.

Este o investigație noninvazivă, fără iradiere sau alte riscuri, ce oferă informatii atat despre anatomia, cat si despre functia inimii, într-un mod rapid, cu ajutorul ultrasuneltelor emise de transductori care, ulterior, sunt recaptate și transmise către ecocardiograful ce recompune imaginea inimii în timp real.

Metoda prezintă avantajul că poate fi înregistrată, reanalizată, transmisă online și repetată oricând, la nevoie.

Odată cu progresele tehnologice, ecocardiografia poate fi utilizată  în urgență, folosind ecocardiografe miniaturizate, ”de buzunar” sau portabile, capabile să furnizeze informații  de bază, extrem de valoroase, referitoare la afectarea inimii în situații  limită, devenind un instrument la fel de util precum clasicul stetoscop.

 

Tehnologia avansată a noului Ecocardiograf

Totodata, tehnologia avansată a dezvoltat capacități spectaculoase ecocardiografelor care nu doar că pot  evidenția cu mare acuratețe toate structurile cardiace: pericard, cavități, valve, vasele principale cu care inima este interconectată,  ci și funcțiile acestora,  precum și diagnosticarea unui număr mare de afecțiuni cardiace și cuantificarea cu precizie a severității acestora.

În ultimii ani, utilizarea sodelor speciale, a aplicațiilor și softurilor  pentru evaluări automate asigură utilizarea în practica de zi cu zi a unor functionalități ale ecocardiografelor care în trecut se puteau utiliza doar în laboratoarele de cercetare, datorită faptului că erau  consumatoare de timp.

Te așteptăm la CardioRec pentru a beneficia de expertiza medicilor noștri de renume, de investigații realizate cu tehnologie medicală de ultimă generație, empatia unei echipe pasionate de sănătate și grijă față de nevoile pacienților.

 

 

Abonează-te la newsletter