Preventie boli cardiovasculare - masurare gratuita tensiune arteriala
Noutăți aug. 5, 2021

Măsoară-ți GRATUIT tensiunea cu Holterele performante ale CardioRec!


Campanie încheiată, aceasta s-a desfășurat doar în luna August 2021.

 

Tu știi cum stai cu TENSIUNEA ARTERIALĂ? Află dacă te încadrezi în valorile normale sau ești la risc!

CardioRec susține prevenția afecțiunilor cardiovasculare și îți oferă, în luna august, posibilitatea de a-ți măsura GRATUIT tensiunea. Vei purta un mic aparat Holter timp de 24 de ore și ai siguranța unui diagnostic corect.

Pentru a beneficia de această investigație, în mod gratuit, trebuie să te programezi, în prealabil, la numarul de Call-Center 021.9636. Colegii noștri îți vor oferi toate informațiile necesare pentru a accesa examinarea. Această promoție este valabilă doar în luna august 2021. Interpretarea examinării nu este inclusă. Pentru aceasta poți alege medicii specialiști ai CardioRec sau orice alt medic de specialitate.

PROFITĂ DE OFERTA CARDIOREC!

 

Ce este Hipertensiunea Arterială și de ce este important să fie diagnosticată corect și la timp?

Vorbim de Hipertensiune Arterială (HTA) atunci când valoarea tensiunii arteriale (TA) măsurate în cabinetul medical este mai mare de 140 mmHg (sistolică)/90 mmHg (diastolică). Masurarea TA se poate face atât la cabinetul medical, cât și la domiciliu prin automăsurare sau prin utilizarea unui sistem Holter TA de măsurare a tensiunii arteriale (TA), timp de 24 ore.

În aceste ultime două situații, valorile considerate normale sunt cele care nu depășesc 135/85 mmHg.

Deși este cunoscut faptul ca HTA este un factor de risc de temut pentru afecțiunile cardiovasculare, poate rămâne nediagnosticată mulți ani, deoarece este adesea asimptomatică, fiind descoperită întâmplător.

Atât persoanele care au la o determinare tensiune normală (<130/85mHg), cât și cele cu valori imediat sub cele patologice, trebuie să-și verifice periodic valorile tensiunii arteriale (TA).

 

Ce reprezintă monitorizarea Holter TA și care este utilitatea?

O metodă extrem de utilă, atât în diagnosticarea hipertensiunii arteriale, cât și în evaluarea controlului eficient al valorilor tensiunii arteriale (TA) sub tratament, este monitorizarea la domiciliu a tensiunii arteriale (MATA), timp de 24 ore, cu ajutorul Holterului TA. Prin aceasta metodă se poate realiza un tablou complet al valorilor tensionale, atât în timpul activităților zilnice obișnuite, precum și în timpul nopții, atunci când, în mod normal, tensiunea arterială ar trebui sa scadă. Absența scăderii valorilor tensionale în timpul nopții se asociază frecvent cu apneea în somn și constituie un risc suplimentar cardiovascular.

Prin utilizarea monitorizării Holter TA, se poate diferenția Hipertensiunea arterială de Hipertensiunea “halat alb” ce apare din cauza stării emoționale a pacientului în cabinetul medical, dar se poate și diagnostica Hipertensiunea arterială “mascată”, adică a situației în care tensiunea arterială (TA) este normală în cabinet, însă, în restul timpului, este crescută.

 

Cum se realizează monitorizarea Holter TA?

Monitorizarea Holter TA este o investigație neinvazivă, sigură și fără contraindicații, fără să necesite o pregatire specială prealabilă, iar pacienții care iau tratament nu sunt nevoiți să întrerupă tratamentul.

Măsurarea tensiunii se realizează prin intermediul unei manșete montate pe braț, manșeta care se conectează la un aparat de mici dimensiuni (apropiate de cele ale unui telefon mobil), care se fixează în talie cu o centură și care declanșează și înregistrează valoarea masurată a tensiunii arteriale (TA) la intervale regulate de timp, respectiv la 30 de minute, în timpul zilei, și la o oră, în timpul nopții.

Este preferabil ca monitorizarea să se realizeze într-o zi cu activitate obișnuită. Montarea aparatului se realizează în aproximativ 10 minute, iar deconectarea și descarcarea datelor înregistrate din dispozitiv, într-un program special, durează maxim 5 minute.

Atenție! Pe timpul monitorizarii, pentru o mai mare exactitate, este importantă intinderea brațului cu manșeta atunci când aceasta se umflă, nu se face duș sau baie, pentru că apa poate deteriora aparatul.

Datele descărcate necesită evaluarea de către medicul specialist, care corectează eventualele erori de măsurare și, ulterior, interpretează rezultatele în context clinic.

 

Pașii de urmat pentru a efectua această investigație la CARDIOREC:

  1. Planificare în Call-Center
  2. Prezentare la Recepție (mai înainte, la intrarea în clinică, se face triajul epidemiologic)
  3. Montare HOLTER
  4. Descărcare înregistrare valori tensiune și validare date
  5. Interpretare medic specialist (Interpretarea nu este inclusă în campanie. Pentru aceasta poți alege medicii specialiști ai CardioRec sau orice alt medic de specialitate).

 

Ascultă-ți inima la timp! E simplu, rapid și sigur.

Profită de oferta CardioRec!

Holter TA - Masoara-ti corect tensiunea

 


CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano și are în prim-plan prevenția, diagnosticul și recuperarea cardiovasculară. Acesta face parte, totodată, din Centrul de Imagistică Cardiovasculară Integrată Auxologico, astfel, pacienții noștri pot conta pe același profesionalism și calitate de care ar beneficia la Milano (sediul Auxologico) sau în cele mai importante centre cardiologice europene.

 

 

Abonează-te la newsletter