Eveniment Auxologico
Jurnal Medical sept. 25, 2021

În HUB-ul de vaccinare Auxologico Meda, angajamentul și generozitatea multor voluntari au învins COVID


Aceasta este o poveste adevărată, trăită de bărbați și femei, vorbește despre oameni: vârstnici, adulți, tineri și copii, oameni care sunt medici, cercetători, personal medical … dar și voluntari, pacienți … membrii familiei.

O poveste de angajament, profesionalism și generozitate, care arată, deopotrivă, oboseala și energia, dezvăluie frica și suferința, dar care face să triumfe Credința, Speranța și Bucuria.

O poveste de reamintire, care să le mulțumească tuturor celor care au trăit-o.

Vă mulțumim!

 

 

Pare doar o amintire pe care am trăit-o în timpul „primului val de Covid-19”, între februarie și iunie 2020.

Spitale complet transformate pentru a trata pacienții cu Covid; departamente de terapie intensivă extinse la limita posibilităților; muncă istovitoare în ture succesive; dorința de a putea continua să tratezi cei mai fragili pacienți în ciuda Covid; angajamentul cercetătorilor de a găsi o soluție.

Cu toate acestea, în octombrie a sosit „al doilea val de Covid” care a anulat puținele noastre certitudini … și, încă o dată, ne-a schimbat viața.

Eram cu siguranță mai pregătiți să ne confruntăm cu virusul, ale cărui secrete începeau să fie dezvăluite de către știința, dar nu ne așteptam să reinventăm activitatea noastră zilnică de Spital, Rețea de policlinici și Centru de cercetare.

Aflasem că diagnosticul în timp util al Covid-19 era o armă eficientă pentru combaterea acestuia.

Și așa începe organizarea complexă a testărilor în toate sediile și locațiile Auxologico: cu mașina, pe jos, în interiorul clinicilor dedicate … sâmbăta, duminica, chiar noaptea, de Crăciun și Paște, cu un efort concentrat și lăudabil.

De asemenea, Auxologico ajută Caritas Ambrosiana să testeze voluntarii și oaspeții centrelor de primire, Asociația OFTAL care însoțește bolnavii și voluntarii la Lourdes și alte multe comunități pastorale ai căror tineri sunt angajați în activități educaționale.

Lunile lungi de carantină, vremuri de sacrificii … dar și primul Crăciun petrecut în pandemie.

Prelungirea stării de urgență a făcut interdicția membrilor familiei de a-și întâlni rudele internate din ce în ce mai dureroasă, atenuată doar parțial de eforturile psihologilor, asistenților sociali și personalului sanitar.

Auxologico deschide, apoi, „Tunelul îmbrățișărilor”: copii care și-au văzut părinții, nepoți care s-au întors să-și îmbrățișeze bunicii … momente emoționante care ne vor marca pentru totdeauna viețile.

Acestea sunt luni de angajament și pentru cercetătorii Auxologico: o luptă contra-cronometru pentru a înțelege mecanismele virusului, pentru a procesa datele colectate și a identifica noi strategii de tratament.

Comunitatea științifică medicală din Auxologico este pe deplin disponibilă comunității pentru a distribui online informații utile, pentru a răspunde la numeroasele întrebări legate de efectele Covid, pentru a sublinia importanța vaccinării. Zeci de evenimente online, mii de contacte, un nou mod de a face cercetare și medicină.

În cele din urmă, la începutul anului, poate fi întrezărită o primă lumină, cea a campaniei de vaccinare.

Auxologico este recunoscut ca un centru de vaccinare și începe să vaccineze persoanele din căminele de bătrâni, personalul medical, persoanele grav bolnave, persoanele în vârstă și personalul Universității Bicocca din Milano și al Politehnicii din Milano.

În Lombardia, Piemont, dar și în Roma, la Casa de Bătrâni Auxologico-Buon Pastore sau în România, la București, la Spitalul Cardiorec, Auxologico este în fruntea campaniei de vaccinare.

Dar în Meda, în provincia Monza-Brianza, se realizează ceva excepțional.

Pentru a permite persoanelor în vârstă să primească doza de vaccin aproape de casă, Auxologico, administrațiile municipale din Meda, Lentate sul Seveso și alte municipalități din Brianza obțin aprobarea, in regiunea Lombardia, pentru a crea un „HUB de vaccinare în masă” la Meda.

Auxologico lansează un apel către „Brianza harnică”, unde solidaritatea și antreprenoriatul au funcționat întotdeauna ca un întreg.
În jurul motto-ului „Generozitatea și angajamentul nostru vor învinge COVID” se alătură sute de voluntari care fac operațional imediat centrul de vaccinare Meda.

Sunt medici, asistenți medicali, farmaciști, biologi … colegi din Auxologico și spitalele publice din Lombardia, personal pensionat, medici de familie, profesori și studenți … oameni cu cele mai diverse profesii … toți generoși … toți voluntari!

Organisme teritoriale, ATS Brianza, Regiunea Lombardia, cu contribuția substanțială a asociațiilor locale: Avis, Protecția Civilă, Asociațiile de carabinieri, Liceul Științific Marie Curie, Comunitatea Pastorală … unite pentru binele comun.

Șapte zile pe săptămână, 10-12 ore pe zi de serviciu, zeci de mii de vaccinări realizate, de la cei mai vârstnici până la cei foarte tineri, cu o întreagă comunitate care și-a făcut simțit sprijinul pentru voluntarii centrului de vaccinare HUB din Meda: brutării, patiserii, supermarketuri, artizani și mici afaceri, cetățeni obișnuiți.

Centrul de vaccinare Auxologico Meda a devenit un model, un studiu de caz, un loc în care generozitatea este combinată cu competența și devotamentul, o experiență a umanității care a adus instituțiile mai aproape de comunitate și cetățenii de instituții.

În HUB-ul de vaccinare Auxologico Meda, angajamentul și generozitatea multor voluntari au învins COVID.

Mulțumim!

Abonează-te la newsletter