Mario Colombo - Discurs eveniment Impreuna, pentru a va multumi
Noutăți sept. 27, 2021

Discurs Mario Colombo, la evenimentul „INSIEME PER RINGRAZIARE”: Generozitatea și Angajamentul nostru vor învinge pandemia Covid


Discursul Directorului General al Istituto Auxologico Italiano, Mario Colombo, susținut în cadrul evenimentului „INSIEME PER RINGRAZIARE” („Împreună, pentru a vă mulțumi”).

Auxologico înseamnă Excelență în Medicină, tradiție, grijă față de pacienți, dar și să fii prezent, permanent, în mijlocul comunității din care faci parte.

 

Bună seara, tuturor,

Bună seara, reprezentanților instituțiilor, vicepreședintelui Letizia Moratti și ambasadorului României în Italia, E.S. Domnul George Bologan, tuturor voluntarilor, colegilor din Auxologico, celor ce și-au arătat susținerea pentru Centrul de Vaccinare și tuturor celor care ne văd live pe canalele Auxologico din Italia și România.

Sunt pe punctul de a deschide a doua parte a acestei seri, animat fiind de sentimente diferite.

Mândrie, pentru ceea ce am reușit să facem împreună, voluntari, instituții (de la nivelul Regiunii, Municipalității, ATS), creând un nou model de sinergie și colaborare între societate și instituții, care sper să rămână dincolo de COVID.

Satisfacție, pentru că am colaborat foarte bine, pentru că am primit aprecieri, dar și zâmbetele și mulțumirile multor oameni. Îmi amintesc, în prima fază de vaccinare, de seniorii noștri însoțiți, cu drag, de tineri liceeni și studenți, de ultimele luni ale campaniei în care, inclusiv cetățeni non-UE, înspăimântați de această pandemie, au privit către Centrul de Vaccinare cu speranță și pe care i-am întâmpinat cu drag și profesionalism.

Dar și un pic de tristețe, nostalgie, gândindu-mă că din 3 octombrie această experiență se va sfârși.

Mulțumim Centrului de Vaccinare! Eu, ca voluntar, doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în cadrul Centrului de Vaccinare pentru această experiență intensă. Am trăit, împreună, un moment unic în istoria umanității, nu privind la TV sau la ecranul unui telefon mobil, ci fiind protagoniști, soldați curajoși în prima linie a frontului.

Am fost acolo, am efectuat un serviciu pentru țara noastră, am preluat responsabilitatea pentru viața a zeci de mii de oameni: vom purta amintirea acestor momente în inimile și mințile noastre, și vom fi mândri să le povestim copiilor și nepoților noștri!

Dar un alt lucru excepțional s-a întâmplat în Centrul de Vaccinare Meda. Binele a produs mai mult bine, generozitatea a creat condițiile pentru și mai multă generozitate, ca într-un miracol în care pâinea și peștele se înmulțesc.

Iar eforturile voluntarilor HUB-ului de vaccinare Meda s-au transformat în acte concrete de caritate, în donații importante de peste 300.000 de euro, care vor fi donate în teritoriu.

Și așa cum am spus la începutul acestei experiențe umane extraordinare, și așa cum este evidențiat cu litere mari pe bannerele acestei săli de sport și din Centrul de Vaccinare: Generozitatea și Angajamentul nostru vor învinge pandemia Covid.

Vă mulțumesc tuturor!

 

 

Abonează-te la newsletter