Noutăți iul. 5, 2021

Premiul pentru tineri investigatori la EuroCMR 2021, câștigat de un medic al Auxologico


Cu ce proiect ați câștigat premiul?

Premiul pentru tineri investigatori” este premiul pentru cea mai bună cercetare științifică originală prezentată de un cercetător sub 37 de ani și este acordat de EuroCMR 2021, Conferința anuală europeană de Rezonanță Magnetică Cardiacă, organizată de Asociația Europeană de Imagistică Cardiovasculară, una dintre asociațiile Societății Europene de Cardiologie (ESC).

Vă rugăm să ne oferiți mai multe detalii despre proiectul cu care ați participat.

Am participat cu un studiu multicentric care a evaluat o populație mare de pacienți cu prolaps de valvă mitrală, fără comorbidități semnificative. Am demonstrat că unii parametri de rezonanță magnetică cardiacă pot prezice riscul unor evenimente cardiace majore, cum ar fi aritmii ventriculare sau moarte subită. Pe lângă Institutul Auxologico Italliano, studiul a implicat alte 14 centre europene și a fost coordonat de Dr. Pier Giorgio Masci, cu care am avut privilegiul să lucrez un an la King’s College din Londra. Această recunoaștere trebuie acordata domnului profesor și celorlalți cercetători care au făcut-o posibilă.

Ce emoții ați simțit? A fost o competiție dificilă?

Când am aflat că am câștigat premiul, după un prim moment de incertitudine, am simțit o bucurie imensă și o mare dorință de a-l împărtăși co-autorilor. Știam că, pe lângă conținutul științific, calitatea prezentării și capacitatea de a răspunde la întrebările experților judecători va conta mult. Pentru acest aspect ne-am pregătit special. Ceilalți patru finaliști au venit din Paris, Londra, Barcelona și, respectiv, Bruxelles. Expunerile lor strălucite au fost rezultatul muncii grupurilor de studiu cu o tradiție foarte puternică în Rezonanța Magnetică Cardiacă, fapt pentru care competiția a fost de un nivel științific ridicat.

Care sunt următoarele dumneavoastră obiective clinice și de cercetare?

La nivel clinic aș dori să-mi extind cunoștințele de ecocardiografie și rezonanță magnetică cardiacă, pentru a-mi îmbunătăți experiența în domeniul imagisticii cardiologice integrate. Aș dori să onorez această recunoaștere dedicându-mă și mai mult cercetării clinice – intenționez să particip la concursul pentru doctorat la Universitatea Milano-Bicocca – pentru a perfecționa diagnosticul și tratamentul pacienților cardiologici prin utilizarea tehnicilor de imagistică cardiovasculară.

Aici, la Auxologico, am privilegiul unic de a putea lucra alături de experți mondiali în imagistica cardiovasculara, precum Prof. Luigi Badano și Prof. Denisa Muraru, ceea ce este fundamental pentru mine.

Aș dori să contribui activ la creșterea rolului clinic și științific al Centrului Integrat de Imagistică Cardiovasculară recent creat în Auxologico și la CardioRec. În cele din urmă, aș dori să colaborez cu tineri cercetători din Italia și de pe plan internațional pentru a realiza proiecte de cercetare inovatoare și, de asemenea, pentru a crește ca persoană. În general, cred că relațiile umane născute dintr-un scop comun de cercetare pot crea o conexiune magica între oameni.

Sursa: auxologico.it

 

CardioRec face parte din rețeaua Instituto Auxologico Italiano și are în prim-plan prevenția și recuperarea cardiovasculară.

Programează-te aici sau la 021 9636

Abonează-te la newsletter