Ortopedie și traumatologie


În cadrul centrului medical Auxologico CardioRec – Corbeanca puteți beneficia de Consultații de Ortopedie cu bilet de trimitere CAS sau în sistem privat. 

 

Ce sunt ortopedia și traumatologia?

Ortopedia și traumatologia sunt acele specialități medicale care se ocupă de diagnosticarea, tratarea și prevenirea afecțiunilor sistemului musculoscheletal. Aceste specialități se concentrează pe studiul, evaluarea și managementul afecțiunilor care afectează oasele, articulațiile, mușchii, tendoanele și ligamentele corpului uman.

Ortopedia se referă, în mod general, la tratarea afecțiunilor sistemului musculoscheletal, cum ar fi deformările osoase congenitale sau dobândite, afecțiunile articulare, afecțiunile coloanei vertebrale, leziunile musculare și tendinoase, tumori osoase și alte afecțiuni care afectează structura și funcționarea sistemului musculoscheletal.

Traumatologia, pe de altă parte, se ocupă cu diagnosticarea și tratarea leziunilor acute ale sistemului musculoscheletal, care sunt adesea rezultatul unor accidente sau traume, cum ar fi fracturile osoase, luxațiile articulare, leziunile ligamentelor și tendoanelor, precum și alte leziuni traumatice ale oaselor, articulațiilor și mușchilor.

 

Când trebuie să consultați un medic ortoped?

1. Fracturi osoase și suspiciune de fractură osoasă

Dacă ați suferit un accident care a dus la o fractură osoasă, cum ar fi fractura unui braț, picior, gleznă sau altă parte a corpului, este important să consultați un ortoped pentru a obține diagnosticul corect și pentru a stabili planul adecvat de tratament.

2. Dureri articulare persistente

Dacă aveți dureri articulare persistente la nivelul genunchilor, șoldurilor, umerilor sau altor articulații, care va împiedică să vă desfășurați activitățile zilnice, un medic ortoped vă poate ajuta să identificați cauza durerilor și să va recomande tratamentul potrivit.

3. Leziuni sportive

Dacă practicați un sport și ați suferit o leziune – entorsă, luxație, ruptură de tendon sau o leziune musculară – un medic ortoped vă poate ajuta să vă recuperați funcția și să vă întoarceți la activitățile sportive cât mai curând posibil.

4. Deformări osoase

Dacă aveți o deformare a oaselor, cum ar fi picior plat, picior în gât de lebădă, scolioză sau alte afecțiuni care afectează structura oaselor, un medic ortoped poate evalua situația dumneavoastră medicală și vă poate recomanda un tratament pentru a corecta deformarea și a ameliora simptomele.

5. Afecțiuni ale coloanei vertebrale

Dacă aveți dureri de spate persistente, hernie de disc, stenoză spinală sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale.

6. Durere cronică

Dacă aveți durere cronică la nivelul sistemului musculo-scheletic, care persistă sau se înrăutățește în timp și vă afectează calitatea vieții, un medic ortoped poate găsi cauza durerii și vă poate recomanda un plan de tratament adecvat pentru a ameliora simptomele.

7. Post-operator

După o intervenție chirurgicală ortopedică, cum ar fi o înlocuire a articulației, o fixare a unei fracturi sau o reconstrucție a unui tendon sau ligament, un medic ortoped-traumatolog va monitoriza progresul recuperării dumneavoastră și vă va oferi îndrumări și tratament suplimentar pentru a vă maximiza recuperarea medicală și rezultatele.

 

Este important de menționat că fiecare caz în parte este unic și necesită o evaluare individualizată. În caz de afecțiuni ortopedice este întotdeauna recomandat să consultați un medic specialist în ortopedie și traumatologie pentru o evaluare profesionistă, un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Un medic ortoped și traumatolog are experiența și cunoștințele necesare pentru a diagnostica și trata afecțiunile sistemului musculo-scheletic într-un mod eficient și personalizat, pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții și pentru a vă ajuta să reveniți la o funcționalitate normală cât mai curând posibil.

 

Consultații de Ortopedie și Proceduri specifice la Auxologico CardioRec

  • Consultații de Ortopedie în sistem privat sau cu Bilet de Trimitere CAS 
  • Infiltrație cu acid hialuronic
  • Infiltrație cu DIPROPHOS
  • Infiltrație sub ghidaj CT (coloană, șold)

 

Medici specialiști Ortopedie-traumatologie la Auxologico CardioRec

 

 


Durerile de spate și rolul infiltrațiilor sub ghidaj CT – Dr. Valentin Hiohi, Ortopedie și traumatologie 

 


Terapia durerii cronice în afecțiunile din sfera Ortopediei? – Dr. Claudiu Vîrban, Ortopedie – traumatologie

Durerea cronică este acea durere care persistă de cel puțin 3 luni, putând fi o durere ce are ca origine aparatul locomotor (articulații, coloana vertebrală, etc) sau oricare altă zonă a corpului (cap, abdomen, pelvis etc). Boala degenerativ-artrozică a aparatului locomotor este principala sursă generatoare de durere cronică și poartă denumiri diferite în funcție de articulațiile pe care le afectează. Care sunt principalele cauze ale durerii cronice și cum poate fi controlată pe termen lung durerea cronică, aflați mai multe de la Dr. Claudiu Vîrban, Medic Primar Ortopedie – traumatologie – Auxologico CardioRec.

Află mai multe despre terapia durerii cronice în afecțiunile din sfera Ortopediei

 


Entorsele și importanța examinării de către medicul ortoped pentru a evita durerea cronică – Dr. Andrei Popa, Ortopedie-traumatologie

Am auzit cu toții termenul de „entorsă” și știm că are legătură cu o problemă la nivelul gleznei, genunchiului, cotului, pumnului, degetelor dar nu știm exact ce înseamnă. În acest articol voi prezenta, pe înțelesul tuturor, ce sunt entorsele, cât de grave pot fi și de ce este foarte important să le tratăm cu seriozitate din primul moment . În termeni populari, auzim despre entorse prin expresii precum “mi-am scrântit glezna”, “mi-am scrântit încheietura”, “mi-a fugit genunchiul” sau “am o luxație”. În realitate, însă, luxația este o afecțiune complet diferită, de gravitate mult mai mare, în care osul iese complet din articulație, adică are loc o dislocare.

Ce trebuie să știm în primul rând? Află mai multe

 


Durerile lombare: De ce apar, cum le tratăm și cum pot fi prevenite? – Dr. Claudiu Vîrban, Ortopedie și traumatologie

Principala cauză a apariției durerilor lombare o reprezintă afectarea discurilor intervertebrale, de la afectare ușoară (discopatia), până la hernia de disc. La persoanele vârstnice sunt asociate mai multe cauze, precum spondilo-discartroza, hipertrofia ligamentului galben etc, care, împreună, generează sindromul de stenoză a canalului vertebral lombar.

De ce apar durerile lombare? Care sunt principalele cauze? Află mai multe

 


Artroza – simptome, diagnostic și tratament modern – Dr. Valentin Hiohi, Ortopedie și traumatologie 

 


 

Pentru Programări la Ortopedie-traumatologie – 021.9636

Adresa – Șos. Unirii 187, Corbeanca, Jud. Ilfov

 


Axuxologico CardioRec face parte din rețeaua Istituto Auxologico Italiano, o fundație nonprofit cu peste 65 de ani de tradiție și activitate medicală la cel mai înalt nivel, un nume ce este sinonim cu Excelența în Sănătate și Grija față de pacienți. 

 

 

 

Abonează-te la newsletter