Dr. Clara Alexandrescu este Medic Primar Cardiologie - CardioRec

Dr. Clara Alexandrescu

Medic Primar Cardiologie și Doctor în Științe Medicale

Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica
- - - - - - -

Dr. Clara Alexandrescu este Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, cu competență în Ecografie cardiacă specială și Imagistică Cardiacă și Vasculară.

Este membru fondator al Centrului de Recuperare Cardiovasculară – CardioRec (România) și membru fondator al unui centru medical de prevenție cardiacă în Franța.

Doamna Dr. Clara Alexandrescu are o experiență de peste 20 de ani în echipa de Chirurgie Cardiacă Monaco.


 

Imagistică Cardiacă, la CARDIOREC

Bolile cardiovasculare continuă să facă încă multe victime în România, motiv pentru care prevenția cardiacă și descoperirea precoce a leziunilor cardiace este necesară. «Il vaut mieux prévenir que guérir» ramâne sintagma de bază în cardiologie, pentru că de multe ori, post infarct, vindecarea se face cu sechele iremediabile.

Imagistica cardiacă s-a dezvoltat în ultimii ani datorită progresului realizat în achiziția și prelucrarea imaginilor. Ecografia tridimensională a adus noi informații legate de anatomia valvelor, iar progresul tehnologiei a îmbunătățit achiziția structurilor cardiace aflate în mișcare, în Tomografia Computerizată.

Imagistica cardiacă, existentă încă din anul 2015 la CardioRec, este reprezentată de Ecografia cardiacăCT de 128 slices cu soft-uri adaptate pentru achiziții și prelucare de examene cardiovasculare și RMN de 1.5 T cu soft cardiac.

Mai multe puteți citi aici 

Abonează-te la newsletter