Doctor Clara Alexandrescu - Cardiologie

Dr. Clara Alexandrescu

Medic Primar Cardiologie și Doctor în Științe Medicale

Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Duminica

Pentru informații despre Programul și Prețurile investigațiilor la doamna doctor Clara Alexandrescu, vă rugăm să sunați în Call Center. Doamna doctor profesează și în afara țării, la Monaco.

 


Dr. Clara Alexandrescu este Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, cu competență în Ecografie cardiacă specială și Imagistică Cardiacă și Vasculară.

Este membru fondator al Centrului de Recuperare Cardiovasculară – CardioRec (România) și membru fondator al unui centru medical de prevenție cardiacă în Franța.

Doamna Dr. Clara Alexandrescu are o experiență de peste 20 de ani în echipa de Chirurgie Cardiacă Monaco.


Rolul CT în patologia cardiovasculară

Dr. Clara Alexandrescu, Medic Primar Cardiologie, la CardioRec, Doctor în Științe medicale, și Dr. Giuseppe Muscogiuri, Medic Primar Radiolog, Director al Departamentului de Imagistică la Auxologico San Luca, au răspuns, împreună, la un set de întrebări despre rolul CT-ului în diagnosticul și evaluarea patologiilor cardiovasculare. Vă invităm să citiți răspunsurile celor doi renumiți profesioniști ai sănătății!

Aflați mai multe aici

 


 

Imagistică Cardiacă, la CARDIOREC

Bolile cardiovasculare continuă să facă încă multe victime în România, motiv pentru care prevenția cardiacă și descoperirea precoce a leziunilor cardiace este necesară. «Il vaut mieux prévenir que guérir» ramâne sintagma de bază în cardiologie, pentru că de multe ori, post infarct, vindecarea se face cu sechele iremediabile.

Imagistica cardiacă s-a dezvoltat în ultimii ani datorită progresului realizat în achiziția și prelucrarea imaginilor. Ecografia tridimensională a adus noi informații legate de anatomia valvelor, iar progresul tehnologiei a îmbunătățit achiziția structurilor cardiace aflate în mișcare, în Tomografia Computerizată.

Imagistica cardiacă, existentă încă din anul 2015 la CardioRec, este reprezentată de Ecografia cardiacăCT de 128 slices cu soft-uri adaptate pentru achiziții și prelucare de examene cardiovasculare și RMN de 1.5 T cu soft cardiac.

Aflați mai multe despre Imagistica de tip Cardiac, la CardioRec

 


Dr. Clara Alexandrescu – Alimentația corectă pentru o inimă sănătoasă

Cel mai important lucru când vorbim despre prevenție este adoptarea unui stil de viață sănătos, iar asta presupune să mâncăm corect, să facem mișcare și să evităm obiceiuri nocive precum este fumatul.

Dr. Clara Alexandrescu, Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, a vorbit la Antena 1, la emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, despre ce înseamnă, mai exact, alimentația corectă pentru o inimă sănătoasă.

Află mai multe despre alimentația corectă pentru o inimă sănătoasă!

 


 

Cum să avem grijă de sănătatea inimii în sezonul rece?

Dr. Clara Alexandrescu, Medic Primar Cardiologie, Doctor în Științe Medicale, a vorbit la Antena 1, la Neatza cu Răzvan și Dani, despre „Cum să avem grijă de sănătatea inimii în sezonul rece?”.

Recomandările doamnei doctor sunt: să ne protejăm de temperaturile scăzute și să iesim afară îmbrăcați într-un mod adaptat sezonului, să mergem la medic pentru evaluarea de dinaintea iernii, în cazul persoanelor cu boli cronice, și să avem grijă ce mâncăm, pentru că, în general, în sezonul rece, avem tendința să mâncăm mai mult, mai sărat și mai gras. Află mai multe despre îngrijirea corectă a inimii, în sezonul rece!

 

 

 

Abonează-te la newsletter