Dotări tehnice

Tomograf GE REVOLUTION EVO cu soft dedicat evaluării cardiovasculare.

Tomograf-ul Revolution Evo permite scanarea rapidă cu reconstrucția imaginilor pentru o vizualizare de înaltă precizie a structurilor cardiace (artere coronare, mușchi cardiac, aortă, artere de membre inferioare, artere carotide). Tomograful REVOLUTION Evo are un sistem de reducere a dozei de iradiere care permite evaluarea pacienților la intervale scurte de timp (situație necesară în cazul neoplaziilor). Datorită dozei reduse de iradiere și a timpului de scanare extrem de scurt poate fi utilizat pentru evaluarea copiilor cu malformații cardiace.

Aparat Siemens 3 Tesla cu soft pentru evaluarea necrozei miocardice și a fibrozei.

Sistem de telemetrie cu buton de comandă în caz de urgență.

Monitorizarea EKG continuă (telemetrie)  este un sistem de monitorizare fără fir a ritmului cardiac pe parcursul perioadei de internare. Sistemul de supraveghere furnizat de GE are avantajul că asigură o acoperire completă  a clădirii și a parcului din fața clinicii CardioRec. Cu ajutorul sistemului de supraveghere continuă a frecvenței cardiace, pacienții sunt monitorizați de către personalul medical pe 2 stații centrale localizate la etajul I și II. Sistemul recunoaște tulburările de ritm majore (fibrilație ventriculară, tahicardie ventriculară, bradicardie, fibrilație atrială, aritmie extra sistolică ventriculară), modificările de segment ST, tulburările de conducere atrio-ventriculare, permițând astfel o intervenție rapidă a echipei medicale; practic, sistemul de telemetrie este ca și cum fiecare pacient ar fi atașat la un monitor permanent (24/24h).

Aparatură de recuperare cardiovasculară

Test de efort  GE (bandă și bicicletă) biciclete de antrenament (KETTLER), covor rulant (Nautilius).

Ecograf cardiac Phillips XC 50

Este un aparat folosit în sălile operatorii  de chirurgie cardiacă datorită rezoluției înalte pentru vizualizarea valvelor cardiace și cuantificarea valvulopatiilor.

Ecograf  – Ecocardiograf Vivid S5 (GE) 

Este un aparat cu mobilitate mare care se adaptează unui număr mare de situații clinice (consultații clasice, evaluări de urgență în spații de mici dimensiuni, transport cu ascensorul). Ecocardiograful Vivid S5 este un aparat performant pentru o evaluare cardiovasculară completă pentru adulți și pediatrie, evaluare
vasculară periferică, dar și abdominală pentru evaluarea vaselor digestive și a arterelor renale.

Ecograf general Logic C5 (GE)

Permite o precizie diagnostică esențială în cazul afecțiunilor asociate bolii cardiovasculare. Cu ajutorul Tissue Harmonic Imaging (THI) este mult mai ușoară vizualizarea tuturor detaliilor. Funcția de automatizare permite ameliorarea rezoluției contrastului prin activarea unui singur buton.

Holtere TA 

Sistem de monitorizare ambulatorie a tensiunii arteriale. Sistemul este destinat monitorizării tensiunii sistolice și diastolice pe un interval de timp de 24/51 ore.

Holtere EKG 

Un monitor Holter este un dispozitiv care înregistrează în mod continuu ritmul inimii în timpul activităților de zi cu zi, de obicei pe o perioada de 24/48 ore. Mai este numit și “electrocardiograma ambulatorie”, fiind identică cu cea clasică, cu singura deosebire că aparatura nu este fixă ca în cabinetul de cardiologie, ci este mobilă – o purtați cu dumneavoastră.

Poligraf (Philips) pentru investigarea apneei de somn

Apneea de somn crește riscul cardioavascular datorită oxigenării insuficiente în timpul perioadelor de întrerupere a respirației.

Defibrilator cu pacing extern (GE)

Defibrilator clasic (GE)

Defibrilator automat (GE)

Monitoare de funcții vitale (GE)

Permit monitorizarea pacienților cu tulburări de ritm/conducere.

3 aparate EKG GE