Condiții generale

Centrul pune la dispoziția pacienților posibilitatea de a opta atât pentru recuperare în sistem ambulatoriu cât și continuu, după cum urmează:

1. Recuperare în spitalizare continuă

durata optimă a unui sejur de recuperare cardiovasculară este de 21 de zile. Se recomandă transferul direct al pacienților din centrele unde au fost operați sau au fost tratați post infarct în centrul de recuperare. Avantajele recuperării în regim de spitalizare continua sunt multiple:

2. Recuperare în sistem ambulatoriu se adresează în mod special pacienților din zonele adiacente centrului.

Constă în 10 ședințe zilnice a câte 1,30 ore fiecare (2 săptămâni, organizate de luni până vineri). Pacientul beneficiază în cadrul pachetului de bilanțul cardiologic inițial (examen clinic, ecocardiografie transtoracică, test de efort ) și de o evaluare cardiologică la finalul programului.

3. Cardiologie

Internarea pentru bilanț cardiovascular, investigații și stabilirea planului terapeutic.

Formalități de internare.

Programarea la internare a pacienților se poate face:

Formalitățile de internare se pot face de către un membru al familiei. Este obligatorie prezentarea la internare a următoarelor documente:

Dosar medical

Dosarul medical se întocmește la internare și o sinteză va fi înmânată la externarea pacientului. Pentru completarea dosarului medical, pacienții trebuie să prezinte toate documentele medicale anterioare (rapoarte medicale, scrisori medicale de la chirurgul cardiovascular, protocoale de administrare insulină).

Echipa CardioRec răspunde la solicitările de informații ale altor medici specialiști sau ale medicului
curant în legătură cu rezultatele examinărilor pacienților aflați în spitalizare continuă sau consultați în ambulatoriul de specialitate. În acest scop punem la dispoziția pacienților dosarul medical cu rezultatele examinărilor efectuate în timpul spitalizării sau controlului ambulatoriu la CardioRec.